Mobil menü bezárása
Menü
mi-az-a-coaching

Mi az a coaching

Mi az a coaching

 

A coach angol kifejezés magyarul „edző"-t jelent. Az elnevezés önmagában is jól kifejezi a várható együttműködés jellegét. A coaching egy olyan fejlesztési folyamat, amiben a coach és az ügyfél együtt dolgozik egy cél elérésén. Ahogy a sportban az edző és a sportoló közös, hatékony munkája kell a sikerhez, úgy a coaching esetén is: az elszántság, türelem és kitartás mellett nyitottságra is szükség van.

 

Mindenki életében felmerülhetnek problémák, vagy úgy érezheti, megrekedt egy ponton, akár magánéletről, akár karrierről van szó. A coaching megoldást jelenthet az ilyen jellegű elakadások feloldására, ahogy nagy döntések előtt, változások kapujában állva, egy-egy új életcél kitűzésében is segítő kezet tudunk nyújtani. A változások kezelése, pozitív megélése sokszor nehéz ugyan, de nem lehetetlen. A célunk, hogy ügyfelünket jelenlegi állapotából közös munkával egy számára jobb irányba „billentsük el” – például a magánéletben a  harmónia, béke elérésével, vagy a mindennapi munkában a küzdelmek, nehézségek mellett a sikerek megélésével.

 

Coaching vagy tanácsadás?

 

A coaching és a tanácsadás célja lehet ugyanaz, jelentős különbség inkább a módszerekben, az alkalmazott eszközökben rejlik.

 

A coaching folyamatának bemutatása

 

A coaching során ügyfelünk aktívan végzi a célhoz vezető munka nagy részét, természetesen a coach folyamatos „indirekt vezetése” mellett, míg a tanácsadás során ügyfelünk „megrendeli” a feladatot és tisztázza a tanácsadóval az elvárásokat, feltételeket. A tanácsadó a szükséges tájékozódás, felmérések és egyeztetések után elvégzi a tanácsadással járó feladatokat, melyek lehetnek rendszeres személyes ülések, vagy írásban átadott tanulmányok, javaslatok.

 

Mind a személyes fejlesztés, mind a munkahelyi, szervezetoptimalizáláshoz kapcsolódó fejlesztési folyamatok eredményessége nagyobb azokban az esetekben, amikor ügyfelünk maga is proaktívan részt vesz a munkában. A tapasztalatok szerint a coaching során meghatározott célok megvalósítása gyorsabb és közvetlen sikerélményhez juttatja ügyfeleinket.

 

Mi a különbség coach és pszichológus között?

 

Nagyon fontos, hogy a coach nem pszichológus, bár munkájában alkalmazza a pozitív pszichológia által feltárt módszereket: a coaching során a célmeghatározást követően a jövőre koncentrálva, pozitív élményeket gyűjtve haladunk megoldásig ügyfelünkkel.

 

Amennyiben olyan körülmény merül fel a coaching folyamán, ami a coaching megállítását teszi szükségessé, más típusú kezelést, akár orvosi, pszichiátriai segítséget igényel, a coach haladéktalanul közli ezt az ügyféllel.

 

100% diszkréció

 

A coach minden esetben diszkréten, a titoktartási kötelezettségnek megfelelően kezeli az ügyfél bizalmas információit. Az ügyfél részéről is fontos azonban a nyitott gondolkodás, a bizalom, hiszen enélkül nem lehet sikeres a befektetett munka.

Szolgáltatások

A Vértes Coaching & Consulting szolgáltatásai

Magánéleti problémák, munkahelyi nehézségek, anyagi gondok, komoly célok az üzletben, vagy épp a motiváció hiánya - csupán néhány azon kérdéskörök közül, amellyel ügyfeleink hozzánk fordulnak. Hiszünk abban, hogy nagy döntések kapujában vagy komoly problémák előtt állva nem szabad félnünk segítséget kérni. Coaching és tanácsadás szolgáltatásunk során a célunk, hogy ügyfeleinket meglévő állapotukból mindig egy jobb felé mozdítsuk.

Szolgáltatásaink »

 • 100% diszkréció

   

  Munkánk során ügyfeleink megtisztelnek minket bizalmukkal, és mi soha nem élnénk vissza ezzel. Minden információt, ami a coaching vagy a tanácsadás során elhangzik, bizalmasan, maximális diszkrécióval kezelünk, és soha nem adjuk ki harmadik félnek. Az IAC etikai alapelveket magunkénak valljuk.

 • Szeretné a
  segítségünket kérni?

  Ha úgy érzi, önnek is segítségére tudnánk lenni, ne habozzon, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben, vagy kérjen tőlünk ingyenes visszahívást!


  • Visszahívás kérése

  • Üzenetküldés