Mobil menü bezárása
Menü
life-coaching

Life coaching

Life coaching

 

Mindannyiunk életében eljöhet az az időszak, amikor azt érezzük,

 

... hogy nem vagyunk jó helyen

 

És sokszor nem csak érezzük, tudjuk is. Lehet ez egy munkahely – akár egy egész karrier –, kapcsolat, vagy a hely, ahol élünk. Szeretnénk elmozdulni, jobb irányba tartani, de rengeteg bennünk a félelem és a kérdés.

 

... hogy többet szeretnénk kihozni magunkból

 

Amikor rengeteg ötlet, terv, vágy kavarog a fejünkben, és fogalmunk sincs, hogy induljunk neki. Mindegy, hogy munkáról, valamilyen hobbiról, magánéletről van szó – a fejlődés iránti vágy az élet bármely területén megszülethet.

 

.... hogy olyan problémánk van, amit egyedül nem tudunk megoldani

 

Ellaposodó párkapcsolatok, gyereknevelési nehézségek, önértékelési gondok, munkahelyi problémák, és a sort hosszan folytathatnánk. Küzdünk velük, gyakran éveken keresztül, és ilyenkor naponta tesszük fel magunknak a kérdést: velem van a baj? Én csinálom rosszul?

 

Mi a közös ezekben az élethelyzetekben?

 

Közhely, de igaz, hogy gyakran az első lépést a legnehezebb megtenni. Az, hogy nem tudjuk, hogyan induljunk neki, ugyanolyan elakadás lehet, mint amikor egy konkrét, jól körülhatárolható probléma kerül az utunkba.

 

Munkatársunk - business coaching

A life coaching szerepe, hogy segítsen az ilyen elakadások kezelésében.

 

A coach dolga, hogy közös beszélgetések során a megbízóval együtt feltárja a megoldandó problémát, az elvégzendő feladatot, elérendő célt. Pozitív példák feltárásával olyan módszert adjon megbízója kezébe, amelyhez a jövőben is visszanyúlhat, és már szakember külön segítsége nélkül oldhatja meg felmerülő problémáit. Az öt-nyolc (szükség szerint akár több) találkozásból álló folyamat során segítse ügyfelét önmaga és korlátai jobb megismerésében, hosszú távú céljainak elérésében.

 

Kinek való a life coaching?

 

A coach-ra úgy is tekinthetünk, mint egyfajta versenyedzőre: annak való, aki tudja, hogy többet akar kihozni magából, vagy megvan benne az akaraterő, hogy egy előtte tornyosuló problémát megoldjon. Tudja, hogy valamit el akar érni, és hajlandó is tenni ezért. Elszánt és motivált, követi a lépéseket, amiket közösen meghatározunk. Nagyon fontos, hogy a coaching egy speciális együttműködés, amely során az ügyfélnek is dolgoznia kell, de mindig olyan célt tűzünk ki, amelyet valóban meg is tud ugrani, hiszen a sikerélmény elengedhetetlen. Csak olyan célt lehet eredményesen megvalósítani, amellyel az ügyfél maga is képes azonosulni.

 

Miben tér el az életvezetési tanácsadás és a life coaching?

 

A cél mindkét szolgáltatásunk esetében az, hogy megoldásokat találjuk a már meglévő nehézségekre, illetve az adott állapotból egy jobb felé haladjunk. A különbség leginkább a problémák megoldásához vezető módszerekben keresendő, a coaching esetén főként lelki eredetű gondokkal keresnek meg bennünket, az életvezetési tanácsadás során pedig inkább mindennapi időbeosztással, gazdálkodással, saját, fizikai szervezetünk „működtetésével” kapcsolatos kérdések vannak a középpontban.

 

Természetesen sokszor nem húzhatók éles határvonalak a meglévő problémák közé, a két szolgáltatás egyaránt része lehet a segítő folyamatnak, ahogy adott esetben a business coachingot és az üzletviteli tanácsadást érintő kérdések is felmerülhetnek.

 

Érdekli szolgáltatásunk? Küldjön nekünk üzenetet!

 

Ismerjen meg minket

Vértes Coaching & Consulting csapata

A coaching és a tanácsadás során szerepünk, hogy segítséget nyújtsunk ügyfeleinknek magánéleti és munkahelyi céljaik elérésében, problémáik megoldásában. Az emberek gyakorta olyan régóta állnak saját elakadásaik előtt, hogy egyedül már nem tudnak átlépni rajtuk. Ilyenkor jöhet jól egy szakértő segítsége.

Bemutatkozás »
 • 100% diszkréció

   

  Munkánk során ügyfeleink megtisztelnek minket bizalmukkal, és mi soha nem élnénk vissza ezzel. Minden információt, ami a coaching vagy a tanácsadás során elhangzik, bizalmasan, maximális diszkrécióval kezelünk, és soha nem adjuk ki harmadik félnek. Az IAC etikai alapelveket magunkénak valljuk.

 • Szeretné a
  segítségünket kérni?

  Ha úgy érzi, önnek is segítségére tudnánk lenni, ne habozzon, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben, vagy kérjen tőlünk ingyenes visszahívást!


  • Visszahívás kérése

  • Üzenetküldés